Povodne v Bratislave odrezali od elektriny 275 odberateľov

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 11:50 • 2 min
Povodne v Bratislave odrezali od elektriny 275 odberateľov

BRATISLAVA - V Bratislave sú vypnuté pre povodňovú situáciu tri trafostanice. To znamená, že od elektriny je odpojených 275 odberných miest. Agentúru SITA o tom informovala Jana Pohanková zo Západoslovenskej energetiky (ZSE). Odberné miesta s obmedzenou dodávkou elektrickej energie pribudli v noci zo včera na dnes, a to najmä v mestskej časti Devín.

slovakia

left justify in out

"Viac výpadkov sme zaznamenali najmä v oblasti Devínskej cesty, Jaroviec, Viedenskej cesty a Tyršovho nábrežia. Všetky ostatné zariadenia Západoslovenskej distribučnej (ZSD) v Bratislave sú v prevádzke a neevidujeme iné priesaky do trafostaníc, ani iné ohrozené zariadenia distribučnej sústavy," píše Pohanková. Mimo Bratislavy boli na požiadanie odpojené tri trafostanice, a to v obci Kližská Nemá (okres Komárno) a v mestách Gabčíkovo a Patince. 

Zamestnanci ZSD pokračujú v nepretržitom monitoringu ohrozených miest a zariadení v celom regióne. Dodávku elektriny chcú energetici obmedzovať len na nevyhnutný rozsah, ktorý odvráti nebezpečenstvo bezprostredného ohrozenia života, zdravia a majetku osôb. Máme zriadenú nepretržitú prevádzku Poruchovej linky. V prípade potreby sa občania môžu na ZSE obrátiť na telefónnom čísle 0800 111 567. 

Dunaj bude v Bratislave kulminovať dnes večer až v noci, vyplýva to z aktualizovaných odhadov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ. Podľa údajov SHMÚ v bratislavskom Devíne by Dunaj mal kulminovať dnes večer až v noci na úrovni 980 centimetrov, plus-mínus päť centimetrov. Vo vodomernej stanici Bratislava, ktorá sa nachádza v centre hlavného mesta, sa najvyššia úroveň povodňovej hladiny Dunaja očakáva vo výške 1040 +/- 10 cm dnes v noci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona