Povodne urýchlili plánovanú opravu kanalizačných vpustov

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:01 • 2 min
Povodne urýchlili plánovanú opravu kanalizačných vpustov

Povodne urýchlili plánovanú opravu kanalizačných vpustov

slovakia

left justify in out

img

Minulotýždňové záplavy, ktoré postihli aj Žiar nad Hronom, urýchlili plánovanú rekonštrukciu kanalizačných vpustov na problémových miestach, mesto s ňou začalo už koncom minulého týždňa.
Ide o úseky na uliciach Dr. Janského, Kmeťovej a Chrástekovej. "Nezávisle od toho, že tu boli záplavy, by sme ich tak či tak opravovali. Ale vlastne teraz sme to tak urýchlili, pretože ak by sa niečo také zopakovalo v najbližšom čase, aby sme už tieto úseky mali opravené," konkretizoval TASR hovorca mesta Martin Baláž. Objasnil, že tieto úseky patrili medzi problémové, voda tu stála už aj pri menšej búrke.
S opravami na uliciach Dr. Janského a Kmeťovej začali koncom minulého týždňa. Dnes taktiež začali s rekonštrukciou vpustu na Chrástekovej ulici. "Už by sa nám problémy v týchto miestach s vodou nemali opakovať," dodal hovorca s tým, že predbežné náklady mesta na opravu vpustov sú okolo 12.000 eur.
Tento týždeň v Žiari taktiež vyčistia všetky kanalizačné vpusty, ktoré sú na miestnych komunikáciách. Takýmto spôsobom chcú predísť tomu, aby sa voda na uliciach pri prípadných ďalších intenzívnych búrkach hromadila.
Ako Baláž informoval, po povodni čistili mesto a upratovali vytopené priestory v mestských budovách. Rozsiahlejšie čistiace a údržbárske práce robili aj na vytopenom kúpalisku. Na problematiku zimného štadióna, ktorý tento rok vytopilo už niekoľkokrát, sa podľa slov hovorcu musia pozrieť tiež.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies