Povodne na Balkáne si vyžiadali troch mŕtvych

NETKY.SK • 16 September 2014, 12:30 • 2 min
Povodne na Balkáne si vyžiadali troch mŕtvych

BELEHRAD – Balkánske krajiny zasiahli opäť povodne, ktoré si už vyžiadali najmenej troch mŕtvych. Srbská vláda vyhlásila v utorok stav ohrozenia v troch východných okresoch pozdĺž rieky Dunaj.

slovakia

left justify in out

Ide o okresy Kladovo, Negotin a Majdanpek, ktoré v posledných dňoch zažili prudké dažde. O život prišla jedna osoba a stovky museli evakuovať. Na záchranných prácach sa podieľa aj armáda. Ohrozená je prevádzka hydroelektrárne Djerdap pri rumunských hraniciach. Šéf úradu pre mimoriadne situácie Predrag Marič konštatoval, že „najhoršie už má Srbsko za sebou“ a voda začína pomaly ustupovať.

 

Podobná situácia je aj v Chorvátsku, kde voda zaplavila asi dve tretiny z 21 okresov. Cez víkend tam museli evakuovať tisíce ľudí. V Slovinsku si záplavy vyžiadali život dvoch ľudí, ktorých auto zmietla voda. S povodňami bojuje aj Bosna, kde zaplavilo stovky domov na západe a severe krajiny. Balkánske krajiny zažili ničivé povodne aj v máji tohto roku. Záplavy vtedy zabili 57 ľudí v Srbsku a 20 v Bosne. Škody sa len v Srbsku odhadujú na vyše 1,5 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies