Povodne a zosuvy po sebe zanechali najmenej 44 mŕtvych

NETKY.SK • 27 December 2013, 13:30 • 2 min
Povodne a zosuvy po sebe zanechali najmenej 44 mŕtvych

BRAZÍLIA - Najmenej 44 ľudí zahynulo a viac ako 60-tisíc opustilo svoje príbytky v dôsledku intenzívnych dažďov, ktoré v uplynulých týždňoch zasiahli juhovýchod Brazílie.

slovakia

left justify in out

Bilanciu povodní a zosuvov pôdy vo štvrtok zverejnili tamojší predstavitelia, ktorí pohromu opisujú ako najhoršiu svojho druhu za posledných 90 rokov. Guvernér brazílskeho štátu Espírito Santo, kde zaznamenali 27 smrteľných prípadov, hovorí o potrebe "nanovo vybudovať" tamojšiu infraštruktúru, zatiaľ čo 17 obetí na životoch hlási susedný štát Minas Gerais. Práve na jeho území sa v októbri začala vlna prietrží, ktorá sa zhoršila v uplynulých dňoch. Dôsledky v Minas Gerais pocítilo dokopy 79 miest a v 26 z nich úrady vyhlásili stav pohotovosti. Zaplavené oblasti v Espírito Santo si v utorok zo vzduchu prezrela brazílska prezidentka Dilma Rousseffová, ktorá prisľúbila obetiam pomoc z federálnych zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies