Povodne a búrky v Mexiku si vyžiadali už najmenej 157 obetí

NETKY.SK • 3 Október 2013, 08:50 • 2 min
Povodne a búrky v Mexiku si vyžiadali už najmenej 157 obetí

MEXIKO - Na najmenej 157 stúpol dnes počet obetí nedávnych búrok a záplav, ktoré zasiahli Mexiko. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Mexický koordinátor civilnej ochrany Luis Puente spresnil, že až 101 obetí zahynulo v štáte Guerrero na juhozápade krajiny. Ide o územie, ktoré bolo najhoršie zasiahnuté dažďom a povodňami v polovici septembra.

Hurikán Manuel zasiahol južnú časť mexického pobrežia Tichého oceánu a do oblasti priniesol vlhkosť, ktorá sa ukázala byť smrtiaca v kombinácii s ďalším, v poradí druhým hurikánom tohtoročnej sezóny, nazvaným Ingrid. Mexickí meteorológovia varovali pred ďalším nepriaznivým počasím, ktoré krajinu zasiahne spolu so systémom tlakovej níže nad polostrovom Yucatán a môže sa z nej sformovať ďalšia tropická búrka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies