Pôvodcom piatkového útoku bol militant napojený na Islamský štát

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 08:57 • 2 min
Pôvodcom piatkového útoku bol militant napojený na Islamský štát

KÁHIRA - Samovražedný atentátnik, ktorý v piatok v šiitskej mešite na východe Saudskej Arábie zabil 21 ľudí, bol hľadaný militant z miestnej organizácie blízkej Islamskému štátu Saleh bin Abdúl-Rahmán.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na saudskoarabské ministerstvo vnútra o tom v sobotu informovala agentúra DPA.

 

Saudskoarabská štátna tlačová agentúra SPA uviedla, že polícia medzitým zadržala 26 príslušníkov skupiny, ktorej členom bol aj atentátnik. Práve z dôvodu jeho členstva v extrémistickej skupine bol samovražedný atentátnik na zozname osôb hľadaných saudskoarabskou políciou.

 

K zodpovednosti za atentát sa ešte v piatok prihlásila miestna skupina Provincia Nadžd s väzbami na Islamský štát. Pomerne neznáma organizácia za pôvodcu útoku označila Abúa Ammara al-Nadžiho, čo bola pravdepodobne krycie meno atentátnika.

 

Atentátnik sa odpálil počas bohoslužieb v mešite imáma Alího v obci Kádí v provincii Katíf, v ktorej sa v tom čase modlilo najmenej 150 ľudí. Okrem 21 mŕtvych si útok vyžiadal aj aspoň 50 zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona