Pôvodca banánovej provokácie Daniho Alvesa v rukách polície

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 14:56 • 2 min
Pôvodca banánovej provokácie Daniho Alvesa v rukách polície

VILLARREAL - Španielska polícia zatkla osobu, ktorá v nedeľu na štadióne FC Villarreal hodila banán po krajnom obrancovi FC Barcelona Danim Alvesovi počas vzájomného zápasu futbalovej Primera División.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný David Campayo Lleo podľa médií pracoval v štruktúrach Villarrealu, bol súčasťou trénerského štábu jedného z mládežníckych výberov. Klub to zatiaľ nekomentoval, ale vinníkovi zakázal vstup na štadión El Madrigal. Campayovi Lleovi hrozí odňatie slobody od jedného do troch rokov, ako mu dokážu rasistický motív jeho činu.

 

Dani Alves zareagoval na provokáciu s rasistickým podtextom s pohotovým nadhľadom: ovocie zjedol a až následne rozohral rohový kop. Brazílčan vtedy netušil, že spustí vlnu solidarity medzi futbalistami aj slávnymi ľuďmi z iných sfér, mnohí sa medzičasom nechali odfotografovať s banánom a pridali prejavy odsudzujúce diskrimináciu. Barcelona zvíťazila 3:2. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies