Pôvod zažívacích ťažkostí klientov kúpeľov ostane asi neobjasnený

NETKY.SK • 18 August 2014, 15:53 • 2 min
Pôvod zažívacích ťažkostí klientov kúpeľov ostane asi neobjasnený

BANSKÁ BYSTRICA/SLIAČ - Všetky odobraté vzorky biologického materiálu od klientov Kúpeľov Sliač a personálu kuchyne, ktorí mali minulý týždeň žalúdočne ťažkosti, boli negatívne.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.
     

„V praxi sa stáva, že prameň nákazy a faktor prenosu podobných črevných epidémií ostávajú neobjasnené. Tak je tomu aj v tomto prípade, napriek nálezu koliformných baktérií vo vzorkách sterov pracovných dosiek kuchyne. V zariadení bola nariadená zvýšená dezinfekcia,“ uviedla Jana Michalcová z Oddelenia epidemiológie RÚVZ Zvolen.
     

RÚVZ Banská Bystrica, ktorý zbiera údaje o hygienicko-epidemiologickej situácii v Banskobystrickom kraji, zverejnil v piatok (15.8.) hlásenie RÚVZ Zvolen o zatiaľ laboratórne neidentifikovaných ťažkostiach tráviacej sústavy u klientov Kúpeľov Sliač. Ťažkosti im oznámili zdravotnícki pracovníci tohto zariadenia. Epidemiológovia zaevidovali celkom 43 prípadov ochorenia u klientov, z personálu kúpeľov nejavil nikto príznaky.
     

Zvolenskí epidemiológovia odobrali uplynulý týždeň v kuchyni hotela Palace aj desať sterov hlavne z pracovných dosiek, na ktorých sa pripravuje jedlo. Vzorky vyšetrovali odborníci v mikrobiologických laboratóriách RÚVZ Banská Bystrica. V piatich prípadoch boli zistené nevyhovujúce výsledky. „V steroch odobratých z pracovných dosiek na spracovanie zeleniny, mäsa a rýb boli identifikované koliformné baktérie, čo svedčí o nedostatočnej hygiene pracovného prostredia kuchyne," konštatoval vedúci Oddelenia lekárskej mikrobiológie banskobystrického RÚVZ Jozef Strhársky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies