Povinná eletronická komunikácia k DPH sa pre problémy odkladá

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:45 • 2 min
Povinná eletronická komunikácia k DPH sa pre problémy odkladá

Povinná eletronická komunikácia k DPH sa pre problémy odkladá - Slovensko Povinná elektronická komunikácia k dani z pridanej hodnoty (DPH) sa odkladá z apríla tohto roka až na január budúceho roka. Pre obrovské problémy, ktoré vznikli zavedením informačné

slovakia

left justify in out

img

Povinná elektronická komunikácia k dani z pridanej hodnoty (DPH) sa odkladá z apríla tohto roka až na január budúceho roka. "Pre obrovské problémy, ktoré vznikli zavedením informačného systému," zdôvodnil svoj návrh opozičný poslanec Jozef Burian (Smer-SD).
      O uvedenej zmene rozhodli dnes poslanci Národnej rady SR, ktorí ju presadili pomocou nepriamej novely zákona o verejnom obstarávaní. Za Burianov návrh zahlasovala väčšina z prítomných poslancov parlamentu. "Tento termín môže byť skrátený, ale žiaľ v dnešnom katastrofálnom stave nie je možné sankcionovať podnikateľov," dodal poslanec.
      Po Burianovom vystúpení v pléne začal informačný systém daniarov kritizovať jeho kolega zo Smeru-SD, exminister financií Ján Počiatek. "Minister Mikloš (šéf rezortu financií Ivan Mikloš, pozn. TASR) profesionálne zlyhal. Doviedol daňovú správy do doby kamennej," podotkol Počiatek.
      Poslanci dnes mali ešte diskutovať aj o riešení situácie vo Finančnej správe SR, napokon sa tak ale nestalo. Predseda klubu Smeru-SD Pavol Paška, ktorý tento bod do programu dostal, svoj návrh stiahol vzhľadom na schválené zmeny. Tým poslanci NR SR ukončili jednodňovú 29. schôdzu, ktorá by mala byť zároveň poslednou schôdzou v tomto volebnom období.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona