Povianočné výpredaje sú na Slovensku v plnom prúde

NETKY.SK • 27 December 2012, 12:42 • 2 min
Povianočné výpredaje sú na Slovensku v plnom prúde

Povianočné výpredaje sú na Slovensku v plnom prúde - Zaujímavosti Obchody na Slovensku spustili po Vianociach už tradičné výpredaje tovarov. Ľudí do predajní lákajú na výrazné zľavy aj nad 50 %.

slovakia

left justify in out

img

Obchody na Slovensku spustili po Vianociach už tradičné výpredaje tovarov. Ľudí do predajní lákajú na výrazné zľavy aj nad 50 %. Takýto marketingový ťah sa podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského používa už bežne.

"Pri povianočných výpredajoch vždy platí, že kto prv príde ten prv melie. Teda, že sortiment je v prvých dňoch zliav širší, napríklad oblečenie je vo všetkých veľkostiach či farbách," opísal Drahovský. Výpredaje po Novom roku už budú podľa neho v štíhlejšej ponuke. Tým, že predvianočný ošiaľ Slovákov v nakupovaní nebol až taký výrazný ako v minulom roku, Drahovský odhaduje, že povianočné výpredaje ponúknu širší sortiment.

Podľa viceprezidenta Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) Františka Ťapuša si už ľudia zvykli na lukratívne povianočné výpredaje a niektoré nákupy odkladajú priamo na ne. Zároveň aj skúsenosti obchodníkov ukazujú, že napríklad tovar, ktorý sa pred Vianocami tak dobre nepredával alebo predajcovia neodhadli jeho objednávky, najlepšie predajú vo výpredajoch za zníženú cenu. "Pretože skladovanie tovaru, to je najmenej efektívne. Každý obchodník sa snaží výrobky predať," podotkol Ťapuš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona