Povetkin je opäť v hre o titul majstra sveta v superťažkej váhe

NETKY.SK • 16 December 2017, 11:32 • 2 min
Povetkin je opäť v hre o titul majstra sveta v superťažkej váhe

JEKATERINBURG - Ruský profesionálny boxer Alexander Povetkin si vybojoval pozíciu prednostného vyzývateľa organizácie WBA v superťažkej hmotnostnej kategórii. Jej šampión je Brit Anthony Joshua.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný Povetkin zdolal v Jekaterinburgu nemeckého reprezentanta Christiana Hammera po dvanástich kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov 119:109, 120:108, 120:107, obhájil medzinárodný titul WBO a získal dosiaľ voľný interkontinentálny opasok WBA. Joshua rokuje o unifikačnom súboji so šampiónom WBO Josephom Parkerom z Nového Zélandu.

 

Rus mal minulý rok boxovať proti americkému držiteľovi opasku WBC Deontayovi Wilderovi, ale duel zrušili pre jeho pozitívny dopingový nález. V decembri 2016 sa vrátil víťazstvom nad Francúzom Johannom Duhaupasom a neskôr si poradil aj s Ukrajincom Andrijom Rudenkom. Od svojej jedinej doterajšej profesionálnej prehry, ktorú utrpel v roku 2013 od Vladimira Klička, si pripísal sedem úspechov za sebou.

 

superťažká váha v Jekaterinburgu (Rus.):

Alexander Povetkin (Rus.) - Christian Hammer (Rum.) 119:109, 120:108, 120:107

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies