Povedz mi ako spíš a ja ti poviem aký si

NETKY.SK • 20 Január 2015, 10:32 • 2 min
Povedz mi ako spíš a ja ti poviem aký si

BRATISLAVA - O tom, že aj telo za nás hovorí svojou rečou už dávno vieme. Ale vedeli ste, že aj taká poloha pri spánku môže o človeku veľa prezdradiť? Minimálne to aká je osobnosť, ako sa cíti ale aj to či je zamilovaný alebo nervózny. Ako spávate najradšej vy?

slovakia

left justify in out

Spánok na boku s pokrčenými kolenami

Existuje mnoho variácií spánkových polôh na boku, vrátane spánku s jedným pokrčeným kolenom. Táto pozícia môže značiť nervozitu a sklon k napätiu. Ľudia zaspávajúci v tejto polohe môžu trpieť stresom a mať starosti. Je potrebné si nájsť čas pre seba a poriadne si oddýchnuť.

 

Spánok na boku s jednou rukou pod hlavou

Osoby, ktoré najradšej zaspávajú v tejto polohe bývajú jemné, láskyplné a úprimné. Ale pozor táto poloha môže značiť aj nízke sebavedomie a perfekcionizmus, teda snahu a túžbu byť dokonalý. Ak máte nízke sebavedomie skúste si vybudovať v sebe viac dôvery, napríklad dosiahnutím nejakého cielu.

 

Embryonálna poloha

Jedná sa o najčastejšiu spánkovú polohu.Teda na boku s nohami pritiahnutými k sebe. V tejto polohe zaspáva až 42 % osôb a sú charakteristické najmä veľkými organizačnými schopnosťami. Táto skupina ľudí si často robí starosti aj pre nepodstatné veci.

 

Spánok na bruchu

Pre niekoho môže byť nepochopiteľné zaspávanie na bruchu. No niektorí zase na ňu nedajú dopustiť a inak ani nezaspia. Táto pozícia hovorí o tom, že človek môže mať zníženú kontorlu nad životom, zvýšenú citlivosť a nerád prijíma kritiku.

 

Poloha vojak

Poloha vojak znamená spánok na chrbte s rukami pozdĺž tela. Človek takto zaspávajúci býva tichý a rezervovaný. Ale páni pozor pri tejto polohe najčastejšie budíte svoju polovičku otravným chrápaním.

 

Poloha hviezdica

Jedná sa o polohu na chrbte s roztiahnutými rukami. Ľudia, ktorí zaspávajú práve takto vedia výborne počúvať ale bývajú aj veľmi introvertní.

 

Bočná hviezdica

Táto poloha je charakteristická tým, že človek spí na boku a ruky má natiahnuté rovno do predu, preto pri tejto polohe zaberá dosť miesta. Ľudia, ktorí nevedia zaspať bez tejto polohy bývajú cinickí, tvrdohlaví a majú radi posledné slovo.

 

A vedeli ste, že spánok na ľavom boku pozitívne vplýva na zažívanie a trávenie? Táto poloha je vhodná pri pálení záhy a bolestiach brucha. A ak vás bolia kĺby, je dobré spať na chrbte? Hmotnosť sa tak rozloží a kĺby odľahčia. Ktorá poloha je najlepšia pri chrápaní? Na bruchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies