Používatelia internetu sú vystavení mnohým rizikám, ochranu podceňujú

NETKY.SK • 12 September 2016, 17:37 • 2 min
Používatelia internetu sú vystavení mnohým rizikám, ochranu podceňujú

BRATISLAVA - Podľa prieskumu spoločnosti Kaspersky Lab sa až každý piaty používateľ (18 %) stal obeťou kybernetických zločincov počas cestovania. Tento fakt nie je až taký prekvapivý ani náhodný, keďže zároveň aj každý piaty cestovateľ priznal, že neuskutočnil žiadne bezpečnostné opatrenia.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia spoločnosti Kaspersky Lab, pri príležitosti uvedenia novej verzie svojej vlajkovej lode v portfóliu bezpečnostných riešení – Kaspersky Internet Security – multi-device, jeho hlavným cieľom je ochrana zariadení pred rôznymi škodlivými softvérmi, nebezpečnými webovými stránkami, online sledovaním, internetovými podvodmi či finančnými podvodmi.

 

"V spoločnosti Kaspersky Lab sme presvedčení, že IT bezpečnosť nie je iba o účinnosti bezpečnostného riešenia. Významnú úlohu zohráva aj úroveň znalostí samotných používateľov v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Tí zorientovaní sa v online prostredí správajú zodpovedne a ostražito, sú pripravení využívať najaktuálnejšie technologické riešenia na ochranu toho, čo je pre nich najcennejšie – či už ide o informácie súkromného charakteru, súbory, samotné zariadenia alebo pokojný spánok pre ich rodinných príslušníkov." Povedal Jan Sekera, regionálny manažér pre strednú a východnú Európu spoločnosti Kaspersky Lab.

 

Jedným z najčastejšie využívaných spôsobov, akým vie malvér preniknúť do počítača, je využívanie zraniteľností v inštalovaných programoch. Napriek tomu, že sa vývojári snažia neustále aktualizovať svoje produkty, nie všetci používatelia venujú dostatočnú pozornosť pravidelnej aktualizácii vo svojich zariadeniach.

 

Z prieskumu vyplynulo, že až 37 % používateľov má vo svojom zariadení uložené programy, ktoré vôbec nevyužíva. Nielenže takto preťažujú pamäť zariadenia, ale poskytujú aj príležitosti kyberzločincom na prienik do systému.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona