Používatelia internetu a smartfónov by mali byť opatrní

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:20 • 2 min
 Používatelia internetu a smartfónov by mali byť opatrní

Používatelia internetu a smartfónov by mali byť opatrní - Radíme Používatelia internetu a smartfónov sa musia mať na pozore. Kyberzločinci na nich nastražili chybné aplikácie pre Android, sexuálne videá s celebritami a výhražné správy.

slovakia

left justify in out

imgPoužívatelia internetu a smartfónov sa musia mať na pozore. Kyberzločinci na nich nastražili chybné aplikácie pre Android, sexuálne videá s celebritami a výhražné správy. AVG Threat Report upozorňuje na nové sofistikované útoky. Ohrození sú používatelia počítačov a šikovných telefónov (smartfónov) s OS Android.
      AVG Technologies, poskytovateľ internetovej a mobilnej bezpečnosti pre približne 114 miliónov aktívnych používateľov v správe o bezpečnosti na internete za 2. štvrťrok 2012 upozornil, že kyberzločinci používajú sociálne inžinierstvo, teda rôzne techniky manipulácie s ľuďmi, pre tvorbu malvéru, ktorý úspešne napáda aktivity bežného používateľa. Ide napríklad o sťahovanie mobilných aplikácií a prístup k online obsahu pomocou populárnych stránok, ako je napríklad YouTube.
      Miriam Madrová z AVG Technologies radí, ako sa vyhnúť takýmto problémom: "Pred inštaláciou akejkoľvek aplikácie si zistite podrobnosti o vývojároch i aplikácii, pozrite sa na recenzie, hodnotenia a posledné udalosti. Aplikácie preberajte len zo stránok, ktorým veríte – alebo napr. nastavte svoj telefón tak, aby sťahoval len z Google Play. Rozmýšľajte, než kliknete OK na akúkoľvek žiadosť o povolenie na počítači alebo telefóne. Overte si, či je to nutné, alebo či nie je naopak čudné, že aplikácia požaduje povolenie na prevzatie. Programy ako Adobe Acrobat a Adobe Reader majte neustále aktualizované, takže nebudete vyzývaní, aby ste si ich rýchlo aktualizovali, keď sa chcete dostať k požadovanému obsahu. Nainštalujte si na svoj počítač i smartfón bezpečnostný softvér a pravidelne ho aktualizujte," radí Madrová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies