Používate mobilnú peňaženku Android? Ste vystavení riziku napadnutia

NETKY.SK • 20 November 2017, 19:00 • 2 min
Používate mobilnú peňaženku Android? Ste vystavení riziku napadnutia

MOUNTAIN VIEW – Používatelia mobilnej Android peňaženky na kryptomeny sú vystavení riziku hackingu kvôli novej chybe, ktorá umožňuje službe MediaProjection zachytiť obsah obrazovky aj zvuku. V ohrození sú viac ako tri štvrtiny používateľov systému Android, keďže chyba sa týka platforiem Lollipop, Marshmallow a Nougat.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Toto ohrozenie náhodou vytvoril Google vydaním Lollipop 5.0. Pred touto verziou bola funkcia MediaProjection k dispozícii iba pre aplikácie na úrovni systému a pomocou uvoľňovacích kľúčov. Od vydania verzie 5.0 sú týmto typom dátových útokov zraniteľné všetky nové systémy.

 

img

 

Pop-up okno

Vyzerá to však tak, že keď sa hacker pokúsi zaznamenávať informácie, tak sa na obrazovke používateľa objaví pop-up okno. Hackeri však dokážu toto pop-up okno prekryť ďalším (tapjacking).

Spoločnosť Google síce ponúkla opravu verzie Oreo (8.0), ale všetky predchádzajúce verzie sú ohrozené. Držitelia kryptomien, ktorí vstupujú do súkromnej peňaženky na mobilných zariadeniach, by sa mohli veľmi jednoducho stať obeťami útoku a takýmto postupom by mohli byť ich peňaženky napadnuté. Odporúčame teda všetkým používateľom mobilných peňaženiek, aby si aktualizovali systém na najnovšiu verziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona