Používanie virtuálnej pokladnice sa rozširuje

NETKY.SK • 8 Január 2016, 11:55 • 2 min
Používanie virtuálnej pokladnice sa rozširuje

BRATISLAVA - Využívanie virtuálnej registračnej pokladnice sa rozširuje. Od 1. januára 2016 ju totiž môžu vyžívať všetci podnikatelia, teda nielen tí, ktorým to vyslovene ukladal zákon.

slovakia

left justify in out

Podnikatelia, ktorí ju chceli využívať už od 1. januára 2016, však museli o prihlasovacie údaje požiadať finančnú správu ešte do polovice decembra. Stále ale platí obmedzenie 1 000 vydaných pokladničných blokov mesačne. Aj toto obmedzenie by sa však malo v budúcnosti zmierňovať.


Poslanci totiž v novembri schválili zmenu legislatívy, podľa ktorej už limit počtu vystavených pokladničných blokov nebude stanovený explicitne v zákone. Od 1. júla 2016 bude tento limit určovať ministerstvo financií svojím nariadením. Minister financií Peter Kažimír pri schvaľovaní tejto zmeny v parlamente avizoval, že dôvodom je práve snaha sprístupniť virtuálnu registračnú pokladnicu čo najširšiemu okruhu podnikateľov.


Virtuálna registračná pokladnica je pritom adekvátnou náhradou elektronickej registračnej pokladnice. Základným predpokladom pre používanie je internetové pripojenie na klasickom stolovom počítači či notebooku alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Dostupná je aj pre dva najväčšie mobilné operačné systémy Android a iOS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona