Používanie pyrotechniky v Poprade bude podľa nových pravidiel

NETKY.SK • 14 December 2017, 06:00 • 2 min
Používanie pyrotechniky v Poprade bude podľa nových pravidiel

POPRAD - Používanie zábavnej pyrotechniky v Poprade má nové pravidlá. Vedenie mesta totiž využilo možnosť vyplývajúcu zo zákona o výbušninách a minulý týždeň prijalo všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktorým bola schválená regulácia používania pyrotechniky na verejných priestranstvách. Informoval o tom hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

slovakia

left justify in out

„Vzhľadom k tomu, že obchodníci ponúkajú zábavnú pyrotechniku na predaj už v tomto období, občania sa často stretávajú s vybuchujúcimi petardami na uliciach pod oknami bytov a domov aj v období pred oslavami Silvestra. Mestská polícia (MsP) eviduje množstvo hlásení o takomto konaní, ktorého sa dopúšťajú hlavne deti. Preto sme sa rozhodli riešiť tento problém systémovo prostredníctvom VZN,“ zdôvodnil náčelník MsP Poprad Štefan Šipula.

 

V zmysle tohto právneho predpisu sa môže zábavná pyrotechnika na teritóriu mesta Poprad používať iba od 18. hodiny 31. decembra do 4. hodiny 1. januára príslušného kalendárneho roka a od 18. hodiny 13. januára do 4. hodiny 14. januára príslušného kalendárneho roka. Regulácia neplatí pre akcie konané mestom Poprad.

 

„V prípade, že niekto má záujem používať zábavnú pyrotechniku počas konania súkromných osláv napr. svadieb, osláv narodenín a pod., je potrebné písomne požiadať mesto Poprad o vydanie súhlasu. Až na základe takéhoto písomného stanoviska je možné na týchto akciách používať zábavnú pyrotechniku, avšak vždy iba do 22. hodiny,“ upozornil Šipula s tým, že v prípade zistenia porušenie tohto VZN, môže byť osobe na mieste uložená bloková pokuta až do výšky 33 eur a v správnom konaní až do výšky 165 eur.

 

Náčelník popradskej polície zároveň dodal, že so zábavnou pyrotechnikou by osoby nemali manipulovať, ak sú pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies