Používanie Bitcoinu Cash v posledných mesiacoch výrazne klesá

NETKY.SK • 21 August 2018, 14:30 • 2 min
Používanie Bitcoinu Cash v posledných mesiacoch výrazne klesá

NEW YORK – Spoločnosť Chainanalysis, ktorá sa zaoberá analyzovaním blockchainu, skúmala platby 17 najväčších kryptobúrz na svete a dospela k záveru, že obchodné používanie Bitcoinu Cash (BCH) sa znížilo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Skupina analytikov z Chainanalysis zistila, že platby v BCH klesli v máji na 3,7 milióna dolárov, pričom ešte v marci to bolo 10,5 miliónov dolárov. Rovnaký trend však zaznamenal aj Bitcoin, keď odhadovaný objem platieb v máji bol približne 60 miliónov dolárov. Aj tu ide o značný pokles v porovnaní so 412 miliónmi USD v septembri.

 

img

 

Cena Bitcoinu Cash počas tohto roka klesla o 75%, zatiaľ čo samotný Bitcoin klesol o približne 55%. Senior ekonóm spoločnosti Chainanalysis Kim Grauer vidí sústredené vlastníctvo ako dôvod nízkej miery osvojenia Bitcoinu Cash, keď až 56% tejto kryptomeny sa nachádza len v 67 peňaženkách, ktoré však nepatria burzám.

 

V dvoch peňaženkách sa nachádza 10.000 až 100.000 mincí BCH a podľa Grauera je možné, že práve najbohatší držitelia tejto kryptomeny vytvárajú obrat u obchodníkov. Bitcoin Cash vznikol 1.augusta 2017 ako hard fork Bitcoinu a v komunite sa okamžite objavili kontroverzné reakcie.

 

 

 

 

Podľa údajov z Coinmarketcap, je Bitcoin Cash aj napriek nedávnemu poklesu trhu stále štvrtou najväčšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie, ktorá je v súčasnosti 9,2 miliardy dolárov. BCH sa aktuálne obchoduje za 533 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies