Použili teroristi v Paríži samopaly zo Slovenska?!

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:18 • 2 min
Použili teroristi v Paríži samopaly zo Slovenska?!

BRATISLAVA - "Vraždili v Paríži naše samopaly?" V apríli tohto roku česká polícia zadržala na hraničnom priechode Starý Hrozenkov dvojicu Francúzov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

V aute mali sedem strelných zbraní, ktoré nakúpili na Slovensku, píše denník. "Išlo o expanzné zbrane," vysvetľuje Pavel Hanták z českého protimafiánskeho útvaru. Informuje denník Plus 1 deň.

 

Na Slovensku sa dajú kúpiť bez zbrojného preukazu, uvádza denník, pretože v nich môžete použiť len slepé náboje. Stačí však pár malých úprav a môžu i zabíjať. "Slovenská polícia na tomto prípade spolupracovala a aj spolupracuje," potvrdil Ivan Netík z kancelárie ministerstva vnútra. 

 

Nebolo by to zďaleka prvý raz, čo sa zo Slovenska vyviezli "neškodné" zbrane s úmyslom zabíjať. Pri januárovom útoku v redakcii parížskeho magazínu Charlie Hebdo sa tiež zrejme strieľalo zo sfunkčnených samopalov. Teroristi ich mali získať cez internet z obchodu v Partizánskom, uvádza denník.

 

Útočník Amedy Koulibaly so zbraňou zo Slovenska

 

img

 

"Prijatím nového zákona s platnosťou 1. júla sa výrazne sprísnila legislatíva v prípade expanzných zbraní a je podobná ako v iných európskych krajinách. Predaj cez internet sa zakázal a v prípade, že chce niekto expanznú zbraň vyviezť mimo nášho územia, musí mať povolenie od štátu, kam zbraň putuje," citoval denník v závere článku Ivana Netíka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies