Potýčky na predmestí Paríža kvôli pokute za nosenie burky

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 15:14 • 2 min
Potýčky na predmestí Paríža kvôli pokute za nosenie burky

TRAPPES - Vo Francúzsku platí zákaz nosenia buriek na verejnosti.

slovakia

left justify in out

K zrážkam medzi moslimskými demonštrantami a políciou došlo na západ od francúzskej metropoly Paríž počas zjavného protestu proti zákazu islamských buriek, informovala dnes agentúra AP.

Polícia proti demonštrantom, ktorí hádzali kamene a zakladali požiare, nasadila aj slzotvorný plyn. Zranenia utrpelo päť ľudí a zadržali šesť osôb, uviedli úrady. 

K nepokojom došlo po tom, čo polícia v Trappes na západnom predmestí Paríža zastavila ženu, ktorá bola kompletne zahalená v moslimskej burke, napísali dnes noviny Le Parisien. Jej 21-ročný muž mal policajtov napadnúť v snahe zabrániť im pokutovaní manželky kvôli zahalenej tvári. Muža polícia následne zatkla.

Zhromaždenie 200 až 400 ľudí vyústilo do násilností v piatok večer približne o 20.30 h, keď demonštranti napadli miestnu policajnú stanicu. Zranenia utrpeli aj dvaja policajti, napísala agentúra DPA.

Vo Francúzsku platí zákaz nosenia buriek na verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies