Potýčka delegátov oboch Kóreí narušila zasadnutie rady OSN

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 07:39 • 2 min
Potýčka delegátov oboch Kóreí narušila zasadnutie rady OSN

Potýčka delegátov oboch Kóreí narušila zasadnutie rady OSN - Politika Potýčka juhokórejských a severokórejských delegátov narušila pondelkové zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva vo švajčiarskej Ženeve. Hádka vypukla po tom, ako zástupca KĽDR odmietol spr

slovakia

left justify in out

img

Potýčka juhokórejských a severokórejských delegátov narušila pondelkové zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva vo švajčiarskej Ženeve. 
      Hádka vypukla po tom, ako zástupca KĽDR odmietol správu kritizujúcu zhoršujúcu sa situáciu v oblasti dodržiavania ľudských práv v jeho krajine. Pchjongjang podľa stanice BBC označil správu špeciálneho spravodajcu OSN Marzukiho Darusmana za "výmysel nepriateľských elementov". 
      Niekoľko juhokórejských diplomatov sa následne pokúsilo zastaviť vyslanca Severnej Kórey, odchádzajúceho zo sály. Skandovali pritom slogany proti perzekúcií severokórejských utečencov navrátených do vlasti Pekingom. 
      Podľa agentúry Jonhap pritom došlo "ku krátkej fyzickej potýčke", pričom napadnutému kolegovi prišli na pomoc ďalší členovia delegácie KĽDR. Poriadok obnovil až zásah bezpečnostnej služby, ktorá nakrátko zadržala jednu osobu. V čase incidentu bolo v rokovacej sále asi 500 delegátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies