Potvrdili trestné stíhanie v kauze údajného kupovania poslancov

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 16:15 • 2 min
Potvrdili trestné stíhanie v kauze údajného kupovania poslancov

BRATISLAVA - Polícia potvrdila, že v kauze údajného kupovania poslancov pri voľbe generálneho prokurátora v roku 2011 opätovne vedie trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

"V súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára a jeho snúbenice boli vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry zistené nové skutočnosti, oprávňujúce začať trestné stíhanie pre trestné činy podplácania a prijímania úplatku v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

Informáciu o obnovení stíhania priniesol dnes portál TV JOJ noviny.sk. Nezaradený poslanec Martin Poliačik totiž televízii povedal, že v súvislosti s prípadom vypovedal pred vyšetrovateľom.

 

img

Kauza sa týka roku 2011. O znovuzvolenie do funkcie generálneho prokurátora sa vtedy uchádzal Dobroslav Trnka. Nezvolili ho len o jeden hlas, pričom v tajnej voľbe vtedy získal aj hlasy poslancov koalície SDKÚ, KDH, SaS a Most-Híd. Voľbu sprevádzali podozrenia z kupovania poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona