Potvrdili oslobodzujúci verdikt v kauze vraždy pred barom Boston

NETKY.SK • 8 December 2010, 11:00 • 2 min
Potvrdili oslobodzujúci verdikt v kauze vraždy pred barom Boston

Potvrdili oslobodzujúci verdikt v kauze vraždy pred barom Boston

slovakia

left justify in out

img

Oslobodzujúci rozsudok v kauze vraždy pred petržalským barom Boston, z ktorej bol obžalovaný Karol Patasy, dnes potvrdil Krajský súd v Bratislave. V novembri 2004 po niekoľkých ranách nožom vyhasol život Petra Klemana.
Krajský súd dnes zamietol odvolanie prokuratúry a predseda senátu skonštatoval, že v rozhodnutí prvostupňového súdu nezistil žiadne pochybenia. Podľa súdu nebolo preukázané, že za vraždu že zodpovedný Patasy. Rozsudok je právoplatný. Prokurátorka dnes pred vyhlásením rozsudku navrhla prvostupňový oslobodzujúci verdikt zrušiť a vrátiť okresnému súdu na nové rozhodnutie. Poukázala na prepis telefonátov po vražde medzi obžalovaným a ďalšími osobami, ktoré podľa nej dokazujú vinu obžalovaného. Závery, ktoré používa prokuratúra, sú zase podľa obhajcu obžalovaného iba indíciami. Dodal, že z dôkazov vyplýva, že v čase, keď bol skutok vraždy spáchaný, Patasy už nebol v Boston bare, ani v jeho blízkom okolí.
Okresný súd Bratislava I 20. októbra 2009 na hlavnom pojednávaní oslobodil Karola Patasyho v plnom rozsahu spod obžaloby v kauze vraždy Petra Klemana z roku 2004 pred petržalským barom Boston. "Nepodarilo sa jednoznačne preukázať, kto je páchateľom skutku. Bolo množstvo nepriamych dôkazov - policajných odpočúvaní po skutku a výpoveď Dávida D. Nebol však ani jeden priamy dôkaz," zdôvodnil vtedy predseda senátu oslobodzujúci verdikt. "Nenašla sa vražedná zbraň a ani ďalšie stopy na mieste činu," dodal sudca. Voči rozsudku sa odvolala prokurátorka, ktorá vtedy pre obžalovaného žiadala 12-ročný trest odňatia slobody.
Patasy mal podľa obžaloby 21. novembra 2004 usmrtiť vtedy 22-ročného Klemana prezývaného Grami. Mal ho bodnúť dva razy do hrudníka a raz do ramena. Poškodený zomrel na mieste. Obžaloba bola podaná na Okresný súd Bratislava I 25. januára 2008. Za vraždu hrozil Patasymu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Iný senát Okresného súdu Bratislava I pojednáva o tomto mužovi v kauze, v ktorej je obžalovaný za údajné prečiny výtržníctva, pokusu ublíženia na zdraví a útoku na verejného činiteľa. Obžalovaný v súčasnosti čelí obžalobe aj na Okresnom súde Bratislava II v kauze takzvanej bytovej mafie. Nedávno zase vypovedal v procese so štvoricou obžalovaných, ktorí sú okrem iného podľa prokuratúry zodpovední za vraždu jeho otca. Vtedy povedal, že za vraždu Karola Patasyho staršieho je zodpovedná Klemanova rodina, ktorá sa tak pomstila za smrť Gramiho. Podľa verzie obžalovaného sa mu jeho otec pred smrťou priznal k vražde Petra Klemana. V minulosti bol Patasy, ktorý je považovaný za člena bratislavskej skupiny takzvaných piťovcov, obvinený z ovplyvňovania chráneného svedka v kauze vraždy študenta Daniela Tupého.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies