Potvrdenie od lekára o prekonaní ochorenia COVID-19 nie je potrebné

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 14:03 • 2 min
Potvrdenie od lekára o prekonaní ochorenia COVID-19 nie je potrebné

SLOVENSKO - Slovenská lekárska komora pripomenula, že potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19 nie je potrebné.

slovakia

left justify in out

Slovenská lekárska komora to pripomenula v súvislosti s opätovným nárastom počtu pacientov, ktorí chodia do ambulancií všeobecných lekárov pre toto potvrdenie. Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR totiž postačuje, ak sa osoba preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako tri mesiace. Stačí na to napríklad i SMS správa.

 

img


„Vyzývame preto pacientov, najmä v súvislosti s plánovaným otvorením škôl a ďalších prevádzok, aby nechodili do ambulancií všeobecných lekárov pre takéto potvrdenia, ale aby navštívili svojho lekára naozaj len v prípade, keď potrebujú zdravotnú starostlivosť,“ uviedla manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská. Dodala, že sa tým predíde zbytočným problémom, čakaniu v ambulanciách a hrozbe prípadného ďalšieho šírenia nákazy.

 

Mohlo by vás zaujímať: Dobrá správa pre zaočkovaných, po podaní vakcíny sa už nebudete musieť testovať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona