Potvrdené, Southgate sa stal riadnym trénerom Anglicka na štyri roky

NETKY.SK • 30 November 2016, 16:29 • 2 min
Potvrdené, Southgate sa stal riadnym trénerom Anglicka na štyri roky

LONDÝN – Gareth Southgate sa v stredu oficiálne stal riadnym trénerom anglickej futbalovej reprezentácie. S tamojšou Futbalovou asociáciou (FA) podpísal zmluvu na štyri roky, podľa informácií BBC zarobí dva milióny libier ročne.

slovakia

left justify in out

Southgate sa v septembri vzdal koučovania národného tímu do 21 rokov a dočasne prebral "áčko", pri ktorom nahradil Sama Allardycea. V štyroch stretnutiach si pripísal dve víťazstvá a dve remízy.

 

"V týchto štyroch zápasoch som si nesmierne užil prácu s hráčmi, v mužstve je obrovský potenciál. Som veľmi hrdý, že som zasadol na lavičku Anglicka. Toto je však iba začiatok, teraz sa treba pozície zhostiť úspešne. Urobím všetko, aby naša krajina mala reprezentáciu, na ktorú bude hrdá a bude si užívať jej vystúpenia," povedal 46-ročný Southgate.

 

Anglicko je jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii MS 2018, v septembri v Trnave zdolalo domáci výber 1:0. Vtedy bol na lavičke Anglicka ešte Allardyce, dovedna však na nej vydržal len 67 dní. Kvalifikačná odveta sa odohrá 4. septembra 2017 vo Wembley. Favorit F-skupiny je na čele tabuľky so ziskom 10 bodov o dva pred Slovinskom, SR patrí tretia priečka (6 bodov). Southgate bol v eliminácii pri triumfe nad outsiderom z Malty, remíze so Slovinskom a úspechu proti Škótsku. V medzištátnom prípravnom dueli so Španielskom sa zrodil nerozhodný výsledok.

 

Päťdesiatsedemnásobný bývalý reprezentant je štvrtý trvalý kouč Anglicka za uplynulé štyri roky. Pred nástupom do "dvadsaťjednotky" bolo jeho jedinou trénerskou skúsenosťou pôsobenie na klubovej úrovni v Middlesbrough, ktoré pod jeho vedením v roku 2009 zostúpilo z najvyššej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies