Potvrdené! Príčinou smrti Robina Williamsa bola samovražda

NETKY.SK • 8 November 2014, 06:38 • 2 min
Potvrdené! Príčinou smrti Robina Williamsa bola samovražda

NEW YORK - Príčinou smrti amerického herca Robina Williamsa bola samovražda. V oficiálnom stanovisku o tom dnes informovali úrady okresu Marin v americkom štáte Kalifornia, kde herec s rodinou žil.

slovakia

left justify in out

Telo 63-ročného herca sa našlo 11. augusta tohto roku v jeho dome v Tiburone v oblasti Sanfranciského zálivu. Úrad šerifa okresu Marin dnes uviedol, že herec zomrel na následky udusenia spôsobeného obesením. V jeho tele sa nenašli stopy po alkohole ani zakázaných drogách. Pred smrťou užil lieky predpísané lekárom, ale len v stanovenej dávke.
      

Polícia už krátko po objavení tela vyslovila podozrenie, že Robin Williams zrejme spáchal samovraždu. Vyšetrovatelia na mieste činu a ani patológ nenašli žiadnu indíciu, ktorá by naznačovala boj alebo iné cudzie zavinenie. 

 

Williams podľa svojej hovorkyne v poslednom období bojoval s ťažkou depresiou a úzkosťou a ťažko sa vyrovnával aj s Parkinsonovou chorobou, ktorú mu diagnostikovali. V minulosti otvorene hovoril – dokonca vtipkoval – o svojich problémoch s alkoholom a kokaínom, s ktorými skoncoval pred narodením svojho najstaršieho syna v roku 1983. Dvadsať rokov abstinoval, ale k alkoholu sa vrátil v roku 2003 počas nakrúcania na Aljaške. Začiatkom júla sa podľa Los Angeles Times vrátil do rehabilitačného centra na odvykaciu kúru.
      

Robin Williams koncom 70. rokov upútal v televízii postavou mimozemšťana v seriáli Mork and Mindy, no dlho bol známejší ako komik zo stand-upov. Svetovú popularitu mu priniesol výkon vo filme Dobré ráno, Vietnam, za ktorý získal v roku 1987 prvú oscarovú nomináciu. Neskôr účinkoval v úspešných snímkach: Spolok mŕtvych básnikov (1989), Čas prebudenia (1990), Kráľ Rybár (1991), Hook (1991) či Otec v sukni (1993). Svojho jediného Oscara získal v roku 1997 za vedľajšiu úlohu psychiatra vo filme Dobrý Will Hunting.
      

Získal dve ceny Emmy, štyri zlaté glóbusy a päť cien Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies