Potvrdené: Práca mimo kancelárie zvyšuje výkon

NETKY.SK • 12 Január 2017, 16:57 • 2 min
Potvrdené: Práca mimo kancelárie zvyšuje výkon

BRATISLAVA - Približne 49 % Slovákov s kancelárskym povolaním využíva home office viackrát do mesiaca a až 77 % Slovákov pracujúcich občas z domu deklaruje mimo kancelárie vyššiu efektivitu. Ukázal to interný prieskum spoločnosti Microsoft v Českej republike a na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Ako povedala pre TASR Lenka Čábelová z Microsoftu, v českej časti spoločnosti až 66 % zamestnancov mobilita a možnosť pracovať doma alebo na akomkoľvek inom mieste pomáha šetriť čas a zladiť prácu a osobný život. Na otázku v rámci prieskumu, či musia byť v kancelárii, aby urobili svoju prácu v roku 2015 odpovedalo 25 % že nie a 74 % áno. O rok neskôr už 45 % uviedlo, nemusí byť v kancelárii.

 

Podľa Čábelovej to potvrdzuje fakt, že vývoj technológií umožňuje urobiť požadovanú prácu efektívnejšie, bez zbytočných časových strát a čo je najdôležitejšie pri vyššej pohode zamestnancov.

 

Technológie v súčasnosti umožňujú byť bez obmedzenia miesta v online kontakte prakticky s celým tímom bez nutnosti dohadovania stretnutí v rôznych zasadačkách a pod. "Až 83 % šéfov a 72 % zamestnancov je presvedčených, že možnosť práce mimo kancelárie zvyšuje výkon," zdôrazňuje Čábelová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies