Potvrdené: Novým trénerom Man Utd bude David Moyes

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 16:33 • 2 min
Potvrdené: Novým trénerom Man Utd bude David Moyes

LONDÝN - Predstavitelia anglického futbalového klubu Manchester United vo štvrtok potvrdili, že nasledovníkom Alexa Fergusona na lavičke "červených diablov" bude od nadchádzajúcej sezóny David Moyes. Súčasný tréner konkurenčného FC Everton podpíše kontrakt na šesť rokov.

slovakia

left justify in out

"Keď sme sa rozprávali o kandidátoch na tento post, tak sme sa jednomyseľne zhodli na mene David Moyes," povedal sedemdesiatjedenročný Ferguson vo svojom štvrtkovom vyhlásení iba deň po oznámení svojho odchodu a doplnil: "Je to muž s veľkou integritou a silným zmyslom pre etiku. Už dlhý čas obdivujem jeho prácu. V roku 1998 som mu dokonca ponúkol pozíciu môjho asistenta. Bol mladý a na začiatku kariéry, odvtedy spravil veľký kus práce v Evertone. Je nespochybniteľné, že má všetky kvality, ktoré očakávame od trénera v tomto klube."

Päťdesiatročný Škót Moyes viedol "karamelky" od roku 2002, v ManUtd nahradí svojho krajana od 1. júla 2013. Pozitívom pre historicky úspešnejší z manchesterských klubov bol určite aj fakt, že Moyes má za sebou dlhodobý kontrakt (11 rokov) v Evertone. Alex Ferguson ukončí svoje pôsobenie v Manchestri po ťažko uveriteľných 26 rokoch. "To, že ma požiadali o to, aby som viedol Manchester United, je pre mňa veľká česť. Teší ma, že Sir Alex ma odporučil pre túto prácu. Mám veľký rešpekt voči všetkému, čo odviedol pre tento klub," povedal Moyes v oficiálnom komuniké svojho nového zamestnávateľa. "Viem, aké ťažké bude nadviazať na najlepšieho trénera histórie. Možnosť trénovať Manchester United však nie je niečo, čo vám ponúkajú často. Veľmi sa teším, ako budem viesť mužstvo od najbližšej sezóny."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies