Potvrdené: MS 2022 v Katare sa budú konať v zime

NETKY.SK • 25 September 2015, 18:22 • 2 min
Potvrdené: MS 2022 v Katare sa budú konať v zime

ZÜRICH – Je to potvrdené! Kontroverzné majstrovstvá sveta 2022 v Katare sa budú konať v zime.

slovakia

left justify in out

Už dlhšiu dobu sa objavovali obavy, že intenzívne a horúce leto v Katare, by mohlo mať negatívny dopad na zdravie hráčov, fanúšikov aj funkcionárov. Turnaj sa teda preložil na zimný termín, keď začne v novembri a skončí týždeň pred Vianocami. Táto zmena pravdepodobne naruší priebeh súťaží po celom svete a odložené zápasy sa budú musieť dohrávať počas prehustenej jarnej časti sezóny.

 

Okrem logických argumentov, prečo neusporiadať majstrovstvá sveta v Katare, sa objavilo aj niekoľko etických. Vo futbalových kuloároch sa už dlho šepká o tom, že Katar si majstrovstvá sveta kúpil, nehovoriac už o otrokoch, ktorí sa podieľali na výstavbe štadiónov. Počas stavebných prác nebola zaistená adekvátna bezpečnosť a zomrelo pri nich mnoho ľudí.

"Finále sa odohrá 18. decembra, čo je dobré, keďže 23. decembra by to už bolo neskoro a mnoho fanúšikov by sa nestihlo vrátiť domov na Vianoce," povedal Platini pre Press Association Sport. "Tento dátum je vhodný aj pre UEFA, keďže budeme mať dosť času prispôsobiť prípadné zmeny v Lige majstrov."

V rovnaký deň je aj katarský sviatok (Katarský národný deň-pozn.), takže finále MS 2022 bude aj symbolické pre krajinu. Turnaj sa začne 21.novembra. Fifa potvrdila, že MS 2022 sa budú konať len 28 dní, čo je najkratší turnaj od MS 1978 v Argentíne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies