Potvrdené: Mourinho sa vracia do Chelsea, podpísal kontrakt na 4 roky

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 16:12 • 2 min
Potvrdené: Mourinho sa vracia do Chelsea, podpísal kontrakt na 4 roky

LONDÝN - Futbalový tréner José Mourinho bude po druhý raz vo svojej kariére viesť anglický klub FC Chelsea. "The Blues" o tom informovali v pondelok na svojej oficiálnej stránke. Päťdesiatročný kouč podpísal s vedením klubu kontrakt na štyri roky.

slovakia

left justify in out

"Som nadšený, že môžem privítať Josého späť v Chelsea. Pretrvávajúce úspechy, série a ambície z neho urobili vynikajúceho kandidáta. Je naším cieľom udržať klub v popredí, aby bol v budúcnosti úspešný a José je voľbou číslo jeden. Veríme, že je pre túto úlohu správny tréner. On bol a stále zostáva v klube veľmi populárny a každý sa teší na spoluprácu s ním," uviedol pre chelseafc.com výkonný riaditeľ londýnskeho lubu Ron Gourlay.

"Special One" Mourinho v rokoch 2004 - 2007 s aktuálnym držiteľom trofeje pre víťaza Európskej ligy UEFA dvakrát triumfoval v Premier League, získal FA Cup a dva Ligové poháre. Počas troch sezón sa s FC Chelsea dvakrát dostal do semifinále Ligy majstrov. Na Stamford Bridge ho prepustili v septembri 2007.

Rodák zo Setúbalu strávil v Reale Madrid tiež tri sezóny. Podarilo sa mu zastaviť FC Barcelona a v sezóne 2011/2012 získal ligový titul a španielsky Kráľovský pohár. Jeho predstavy sa nenaplnili v Lige majstrov, keď trikrát neuspel v semifinále.

Mourinho v Chelsea počas rokov 2004-07:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies