Potvrdené: Atentátnik z metra v Bruseli s parížskymi útokmi má spojenie

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 17:11 • 2 min
Potvrdené: Atentátnik z metra v Bruseli s parížskymi útokmi má spojenie

BRUSEL - Belgickí prokurátori dnes potvrdili, že v decembri vydali medzinárodný zatykač na jedného z dvoch bratov, obviňovaných z tohtotýždňových smrtiacich výbuchov v Bruseli, pretože ho chceli vypočuť v súvislosti s minuloročnými útokmi v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámila to tlačová agentúra Reuters.

 

Podľa prokurátorov sa 27-ročný Khalid Bakraoui vyhodil v utorok do vzduchu v zaplnenom vlaku bruselského metra v čase dopravnej špičky.

 

Prokurátori v dnešnom vyhlásení potvrdili, že ho v minulosti podozrievali z použitia falošnej totožnosti pri prenájme nehnuteľnosti v belgickom meste Charleroi. Uvedenú nehnuteľnosť využili ako úkryt členovia islamistickej bunky, ktorá pri útokoch v Paríži 13. novembra zabila 130 ľudí.

 

Belgická polícia uvedený dom 11. decembra prehľadala a následne sa popis a fotografia Bakraiouiho objavili na zozname hľadaných ľudí, umiestnenom na webovej stránke Interpolu.

 

Prokurátori povedali, že jeho 29-ročný brat Ibrahim bol jedným z dvoch mužov, ktorí sa v utorok pri koordinovaných útokoch odpálili na bruselskom letisku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona