Potulujúca sa mačkovitá šelma pri Paríži nebol tiger

NETKY.SK • 15 November 2014, 13:31 • 2 min
Potulujúca sa mačkovitá šelma pri Paríži nebol tiger

PARÍŽ - Dvojdňové rozsiahle pátranie asi 200 príslušníkov francúzskej polície a vojenských síl po údajnom mladom tigrovi, ktorého videli viacerí svedkovia v blízkosti parížskeho Disneylandu, sa skončilo konštatovaním, že to nebol tiger.

slovakia

left justify in out

Experti dospeli podľa stôp zvieraťa k záveru, že túlajúce sa zviera nie je tiger, ale mačkovitá šelma neznámeho druhu. Informovala o tom tlačová agentúra AP odvolávajúc sa na piatkové vyhlásenie regionálnej správy.
      

Podľa jednej teórie to mohol byť rys, mačkovitá šelma, ktorú lovci vo Francúzsku vyhubili, ale ochranári v 70. rokoch znova vysadili do voľnej prírody. Vo Francúzsku evidovali v roku 2003 približne 170 voľne žijúcich rysov, nachádzali sa však v hornatých oblastiach na východe krajiny a v Alpách. Od obce Montévrain, vzdialenej od Paríža 40 kilometrov, kde uplynulé dva dni pátrali po "tigrovi" aj s pomocou vrtuľníka, je najbližšie miesto výskytu rysa vzdialené 350 kilometrov, uviedla AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona