Potrestaná Šarapovová sa v utorok dozvie konečný verdikt

NETKY.SK • 3 Október 2016, 18:24 • 2 min
Potrestaná Šarapovová sa v utorok dozvie konečný verdikt

LAUSANNE - Ruska Maria Šarapovová sa už čoskoro dozvie výsledok svojho odvolania voči dvojročnému dištancu od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) za porušenie antidopingových pravidiel.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) sa prípadom Šarapovová bude zaoberať v utorok o 15.00 h. Pôvodne sa verdikt očakával 19. septembra, či ešte skôr 18. júla.


Počas tohtoročných Australian Open našli v Šarapovovej vzorke meldónium, ktoré pribudlo na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) od 1. januára 2016. Niekdajšia jednotka renkingu WTA v marci pri prepuknutí kauzy priznala, že zmenu nezaregistrovala a príslušný preparát naďalej užívala. Trest zverejnili 8. júna, začal plynúť antidatovane 26. januára 2016 a potrvá do 25. januára 2018. CAS ho môže zmierniť, ale aj sprísniť, ITF žiadala od svojej nezávislej antidopingovej komisie suspendáciu na štyri roky.


Víťazka piatich grandslamových turnajov Šarapovová (29) vinou trestu od ITF prišla nielen o účasť na nedávnych US Open v New Yorku, ale aj o olympijské hry v Riu de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies