Potrebné veci pre pobyt sa majú rozdeliť medzi príručný a zapísaný kufor

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 07:04 • 2 min
Potrebné veci pre pobyt sa majú rozdeliť medzi príručný a zapísaný kufor

Potrebné veci pre pobyt sa majú rozdeliť medzi príručný a zapísaný kufor - Radíme Letecký cestujúci by si mal základné veci nevyhnutné pre pobyt rovnomerne rozdeliť medzi príručnú a zapísanú batožinu. Ako pre TASR vysvetľuje hovorkyňa bratislavského letis

slovakia

left justify in out

img

Letecký cestujúci by si mal základné veci nevyhnutné pre pobyt rovnomerne rozdeliť medzi príručnú a zapísanú batožinu. Ako pre TASR vysvetľuje hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická, odporúča sa tak urobiť pre prípad straty zapísaného kufra. Na palubu by si tak mal pasažier zobrať napríklad lieky, hygienické potreby i hračky pre dieťa.

"Vo všeobecnosti je najčastejším dôvodom straty batožiny jej chybné naloženie na palubu iného lietadla, nenaloženie vôbec či nevyloženie batožiny v cieľovej destinácii, a to v prípade ak má lietadlo medzipristátia," objasňuje. Madunická dodáva, že riziko strany kufra narastá spolu s rastúcim počtom prestupov.

Každý prípad stratenej batožiny sa podrobne monitoruje v rámci systému World Tracer Management, pričom ide o informačný systém vyhľadávania batožiny po celom svete. "Niektoré dovolenkové stredomorské letiská nie sú predplatiteľmi uvedeného systému, vtedy sa pátranie po stratenej batožine uskutočňuje pomocou telexov, čo môže čakanie cestujúceho predĺžiť," konštatuje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona