Potravinový trh bude v bratislavskej Starej tržnici už každú sobotu

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 16:51 • 2 min
Potravinový trh bude v bratislavskej Starej tržnici už každú sobotu

BRATISLAVA - V bratislavskej Starej tržnici sa budú farmári od 21. marca stretávať každú sobotu. Potravinové trhy sa tak budú konať každý týždeň s výnimkou Veľkej noci a Vianoc (soboty 4. apríla a 26. decembra).

slovakia

left justify in out

Okrem ponuky sezónnych a lokálnych potravín od farmárov budú trhy sprevádzať aj rôzne burzy, bazár starožitností či oblečenia alebo iné sezónne aktivity, ktoré sa konajú spravidla na prvom poschodí Starej tržnice. Agentúru SITA o tom informovala Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica, ktoré má priestory tržnice od mesta dlhodobo prenajaté.

 

Návštevníkov do Starej tržnice lákajú nielen pravidelné potravinové trhy, ale aj viacero prevádzok, ktoré tu v poslednom čase vznikli. K potravinám U Paulíka, centru pre rodiny TUTO či kaviarni Dobre&Dobré, v ktorej obsluhujú ľudia bez domova, by mala tento rok pribudnúť aj reštaurácia na rohu Klobučníckej a Námestia SNP. Nielen okolie, ale aj samotné priestory tržnice sa postupne menia. Aliancia Stará tržnica za rok a pol svojho pôsobenia v Starej tržnici do priestorov investovala už približne 300-tisíc eur, priblížila Chylová. Aliancia v minulosti investovala napríklad do opráv elektrických rozvodov v hlavnej sále, zmodernizovala protipožiarny systém či opravila kotolňu. V tomto roku plánuje opraviť toalety, kúrenie i časť strechy. "Veľkou zmenou je postupná demontáž nefunkčných eskalátorov vedúcich do suterénu a zarovnanie podlahy na prízemí hlavnej sály do pôvodného stavu," doplnila Chylová. Aliancia Stará tržnica pritom musí do rekonštrukcie a vybavenia tržnice investovať ročne minimálne 120-tisíc eur, práve to bola jedna z podmienok hlavného mesta pri dlhodobom prenájme týchto priestorov.

 

Za projektom Mestského centra – Stará tržnica stojí občianske združenie Aliancia Stará tržnica, ktoré bolo založené na revitalizáciu Starej tržnice. Prenájom Starej tržnice občianskemu združeniu schválili bratislavskí mestskí poslanci 7. februára 2013. Vtedy však poslanci neurčili výšku nájomného, čo zmluva vyžaduje. O zmluvných podmienkach teda bratislavskí poslanci rokovali koncom marca 2013, zmluvné podmienky však neschválili a opäť sa k nim vrátili koncom apríla 2013. To už bratislavskí mestskí poslanci schválili prenájom tržnice združeniu Aliancia Stará tržnica za jedno euro ročne. Podmienkou bolo, aby sa združenie v zmluve zaviazalo, že nebude priestory tržnice využívať na verejné podujatia propagujúce politické strany či hnutia. Politické strany si môžu v tržnici podľa zmluvy zorganizovať iba uzavreté akcie, na ktoré nebude mať prístup verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona