Potravinové balíčky dostane 420 rodín s deťmi v hmotnej núdzi

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:10 • 2 min
Potravinové balíčky dostane 420 rodín s deťmi v hmotnej núdzi

Potravinové balíčky dostane 420 rodín s deťmi v hmotnej núdzi

slovakia

left justify in out

Potravinové balíčky dostane 420 rodín s deťmi v hmotnej núdzi v celom okrese Banská Bystrica. Tie začnú dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža (SČK) rozvážať do rodín dnes.
Na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici totiž odovzdala symbolický šek v hodnote 12.585 eur Územnému spolku (ÚzS) SČK v Banskej Bystrici Spoločnosť Kraft Foods Slovakia - tieto prostriedky sú určené práve na spomínanú potravinovú pomoc. Ako na konferencii uviedla Zuzana Stanová, riaditeľka ÚzS SČK Banská Bystrica, "podmienky na získanie balíčka sú tie, že musia to byť rodiny v hmotnej núdzi, čiže sú poberateľom dávky v hmotnej núdzi a musia mať minimálne jedno dieťa". Výber rodín, do ktorých balíčky poputujú, bol realizovaný v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Bystrici. Rodiny, ktoré balíčky dostanú, boli o tom informované listom. "Dúfam, že za dva mesiace sa nám to podarí rozviezť," dodala Stanová.
"Vidíme to ako absolútnu samozrejmosť, pretože sme jeden z najväčších výrobcov potravín na svete a v podstate našou najväčšou prioritou je pomáhať ľuďom v núdzi, hlavne potravinami," povedala  Jaroslava Hájková zo spoločnosti Kraft Foods.
Balíčky obsahujú potraviny, ktoré sa nepokazia a ktoré sú potrebné pre každodenné využitie. Obsah každého balíčka je navrhnutý tak, aby v ňom bola zastúpená väčšina základných potravín.
Ako povedal primátor mesta Ivan Saktor, takéto charitatívne činnosti sú "naozaj veľmi prínosné pre občanov, ktorí nemajú na to, aby sami svojimi vlastnými silami zvládli mnohokrát svoje životné postavenie".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies