Potravinové balíčky majú dostávať všetci ľudia v hmotnej núdzi

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 12:37 • 2 min
Potravinové balíčky majú dostávať všetci ľudia v hmotnej núdzi

BRATISLAVA - Potravinové balíčky na Slovensku majú dostávať všetci príjemcovia pomoci v hmotnej núdzi. Vyplýva to z Revidovaného operačného programu potravinovej a základnej pomoci na roky 2014 až 2020, ktorý v stredu schválila vláda.

slovakia

left justify in out

Materiál na rokovanie vládneho kabinetu predložilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR. Dôvodom je rozšírenie identifikácie konečných príjemcov potravinových balíčkov, zmeniť sa majú aj kritériá pre výber partnerov pri distribúcii darovaných potravín a odstrániť sa má aj predpoklad, že poskytovanie teplého jedla sa bude uskutočňovať počas zimného obdobia.

 

Rezort práce týmto materiálom reaguje na neustále klesajúci počet konečných príjemcov potravinových balíčkov. V súčasnosti sú konečnými príjemcami potravinových balíčkov len sociálne odkázané rodiny s nezaopatrenými deťmi, sociálne odkázaní starobní dôchodcovia či poberatelia sociálnych dávok, ktorými sú invalidné osoby a osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Rezort práce odhaduje, že v tomto roku by malo byť pozitívne ovplyvnených približne 41.693 poberateľov pomoci v hmotnej núdzi. "Návrh bude mať pozitívny vplyv na hospodárenie domácností, respektíve na ich príjmy," konštatuje rezort práce v analýze sociálnych vplyvov.

 

Na základe Operačného programu potravinovej a základnej materiálnej pomoci je poskytovaná pomoc z Fondu európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby v programovom období 2014 až 2020. Program má prispieť ku zníženiu chudoby na Slovensku, ale aj k sociálnemu začleneniu najodkázanejších osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies