Potopil sa ďalší čln s migrantami

NETKY.SK • 27 September 2015, 13:25 • 2 min
Potopil sa ďalší čln s migrantami

ANKARA - Pri juhozápadnom pobreží Turecka sa dnes potopil čln so sýrskymi migrantmi, pričom sa 17 z nich utopilo.

slovakia

left justify in out

Ďalších 20 Sýrčanov, ktorí sa plavili na grécky ostrov Leros, zachránila turecká pobrežná stráž, informuje agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenie guvernéra priľahlej provincie Mugla pre štátnu tlačovú agentúru Anadolu.

 

Po nehode, ktoré sa odohrala v skorých ranných hodinách, nehlásia žiadnych nezvestných. Podľa provinčného guvernéra Amira Čičeka čln so sýrskymi migrantmi vyplával z dovolenkového strediska Gümüšlük na Bodrumskom polostrove. K jeho potopeniu došlo krátko po vyplávaní. Príčina nešťastia je podľa Čičeka predmetom vyšetrovania.

Turecko má 900 kilometrov dlhú hranicu so Sýriou a rozhodlo sa pre politiku otvorených dverí pre Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou, ktorá vstúpila do piateho roku trvania. Na svojom území prijalo už asi 2,2 milióna Sýrčanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies