Potopenie lode neprežilo až 22 migrantov

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 18:56 • 2 min
Potopenie lode neprežilo až 22 migrantov

ATÉNY - Bilancia potopenia dvoch lodí prepravujúcich migrantov neďaleko gréckeho ostrova Samos stúpla už na najmenej 22 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

K tragédii prišlo v pondelok ráno a úrady pôvodne informovali len o dvoch obetiach. Ich konečný počet ešte môže naďalej vzrásť, keďže grécka pobrežná stráž stále pátra najmenej po desiatich nezvestných osobách. Migranti pochádzajúci pravdepodobne z Afriky alebo Blízkeho východu sa do Grécka pokúsili doplaviť na jachte a záchrannom člne. Na ich palubách sa nachádzalo celkovo 68 ľudí. Tragédia sa stala v Egejskom mori neďaleko tureckého pobrežia, približne sedem kilometrov od gréckeho Samosu.

 

Záchranárom sa krátko po nešťastí podarilo zachrániť 36 ľudí a zatiaľ našli mŕtve telá 12 žien, šiestich mužov a štyroch detí. "Väčšina z utopených uviazla vnútri jednej z lodí," uviedol zástupca gréckej pobrežnej stráže. Za posledné dva mesiace je to už druhý podobný incident pri pobreží Grécka. V marci sa neďaleko tamojšieho ostrova Lesbos utopilo sedem migrantov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies