Potomkovia Ferdinanda Porscheho kúpili naspäť 10-% podiel v Porsche

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 16:53 • 2 min
Potomkovia Ferdinanda Porscheho kúpili naspäť 10-% podiel v Porsche

BERLÍN - Potomkovia Ferdinanda Porscheho kúpili naspäť 10-% podiel vo svojej holdingovej spoločnosti od štátneho katarského fondu, informovala agentúra AP. Transakciu potvrdili obe strany, ale predajná cena nebola zverejnená.

slovakia

left justify in out

Rodiny Porscheovcov a Piëchovcov sú teda opäť jedinými akcionármi Porsche Automobil Holding SE, teda spoločnosti, ktorá je najväčším akcionárom automobilky Volkswagen AG.

Qatar Holding, investičná divízia katarského fondu, kúpila podiel Porsche Automobil Holding, keď z dôvodu vysokej zadlženosti padol pokus Porsche o prevzatie oveľa väčšieho Volkswagenu. Nakoniec Volkswagen prevzal Porsche. Qatar Holding naďalej vlastní podiel vo Volskwagene, ktorý je najväčším európskym výrobcom áut.

"Opätovné zjednotenie všetkých kmeňových akcií v rukách rodiny Porscheovcov a Piëchovcov je výrazom našej dôvery v úspešnú budúcnosť Porsche SE ako najväčšieho akcionára Volkswagen AG," uviedol predseda dozornej rady Wolfgang Porsche. Porsche Automobil Holding vlastní viac než polovicu hlasovacích práv v koncerne Volkswagen a takmer polovicu kapitálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona