Potetované MINI & Tetovanie je umenie a zaslúži si knihu

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 08:16 • 2 min
Potetované MINI & Tetovanie je umenie a zaslúži si knihu

BRATISLAVA - Tetovanie vyvoláva rôzne emócie – pre niektorých to je symbol väzníc alebo namorníkov, pre iných druh umenia.

slovakia

left justify in out

Druhý pohľad preferujú aj Ivan Kasaj a Karol Mruškovič z nakladateľstva Covenant Publishing a značka MINI, ktorí prinášajú ojedinelú publikáciu o tetovaní na Slovensku s názvom Tattoo Portraits Slovakia.


“Tetovanie je už dlho naša vášeň a po knižkách o ilustrácii, grafike a fotografii to bola jasná voľba. Chceli sme zbúrať tabu o tejto téme a predstaviť širokej verejnosti tetovanie v inom svetle. Našou snahou bolo v spolupráci so skvelými fotografmi priniesť inšpirácie prostredníctvom autentických príbehov zaujímavých ľudí s originálnymi tetovaniami. Práve preto sme si pri tvorbe tejto knihy vybrali ako editora Kamila Aujeského, ktorý sa v tejto téme cíti ako doma,” hovorí Ivan Kasaj.
 
Kniha inšpirujúcimi príbehmi a sugestívnymi fotografiami predstavuje takmer 3O rôznych prístupov k fenoménu tetovania a odhaľuje tak krásnu rozmanitosť. Je tak zaujímavým pohľadom na tetovanie očami fotografov.
 
Michael Kordys, generálny manažér BMW Group Slovakia pod ktorú značka MINI patrí dodáva: “Keď chcete byť iný tetovanie a MINI je ideálne riešenie. Je to riešenie, ktoré je kozmopolitné, bez hraníc, zrozumiteľné prakticky každému. Je to strategické rozhodnutie na celý život a jasný symbol okolitému svetu. MINI a tetovanie sú prakticky dve blízke subkultúry. Slovensko nevinímajúc. A aby sme túto myšlienku umocnili, „otetovali“ sme jedno MINI Countryman, ktoré bude predstavené aj na krste knihy o tetovaní...“.


Verejný krst publikácie Tattoo portraits Slovakia sa uskutoční v industriálnom priestore showroomeu Kabinet na Račianskej 23 v Bratislave dňa 23. júla o 19.00 a bude spojený s koncertom kapely Rockefellas, exkluzívnym live tetovaním známeho žilinského štúdia Bodliak a súťažou o zapožičanie MINI.  


“Tetovania sú formou výpovede o sebe samom a vo všeobecnosti sú dosť osobné. Táto kniha je skvelou príležítosťou dozvedieť sa viac o tomto druhu umenia a o príbehoch, ktoré sa skrývajú za kérkami – bez predsudkov,” hovorí Jared Acquaro, krstný otec knihy a autor blogu A Poor Man’s Millions.
 
Covenant Publishing je vydavateľstvo z Trnavy, ktoré má za sebou už 3 úspešné knihy, ktoré pomohli zviditeľniť sa mladým talentom zo Slovenska v oblasti grafického dizajnu, ilustrácií a fotografie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies