Potápajúci sa trajekt zmizol pod hladinou: Bilancia obetí stúpa!

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 07:09 • 2 min
Potápajúci sa trajekt zmizol pod hladinou: Bilancia obetí stúpa!

SOUL - Počet potvrdených obetí stredajšej havárie trajektu sa dnes zvýšil na 25. Nezvestných stále zostáva 271 osôb, z ktorých veľkú časť tvoria školáci. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na juhokórejské úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa nových zistení vyšetrovateľov bol v čase potopenia pri kormidle trajektu tretí dôstojník, zatiaľ čo kapitán lode sa možno nenachádzal ani na kapitánskom mostíku. 
      

Všetky doposiaľ nájdené telá obetí našli záchranári plávať na hladine. K výraznému zvýšeniu bilancie z deväť na 25 obetí prispela zmena prúdenia morskej vody, ktorá začala vyplavovať telá z potopeného vraku. 
      

Podľa správ juhokórejských médií sa dnes potápačom podarilo po prvý raz dostať do trupu plavidla, ktoré sa už medzičasom úplne ponorilo pod hladinu. 
      

Trajekt Sewol sa prevrátil a potopil v stredu počas plavby z prístavu Inčchon na turistami vyhľadávaný ostrov Čedču. Na palube sa nachádzalo 475 cestujúcich a členov posádky, z toho vyše 325 študentov strednej školy na predmestí Soulu. 
      

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa, keďže trajekt sa potopil za pokojného počasia len približne 20 kilometrov od pobrežia. Vyšetrovatelia sa momentálne sústreďujú na úlohu 69-ročného kapitána a na počínanie posádky.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona