Potápači vyzvihli z morského dna aj druhú čiernu skrinku letu AirAsia

NETKY.SK • 13 Január 2015, 06:31 • 2 min
Potápači vyzvihli z morského dna aj druhú čiernu skrinku letu AirAsia

JAKARTA - Hlasový záznamník z pilotnej kabíny havarovaného lietadla spoločnosti AirAsia vyzdvihli dnes potápači z morského dna, tzv. čierna skrinka sa už nachádza na palube lode indonézskeho námorníctva, citovala televízia Metro indonézske ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Prvú čiernu skrinku, takzvaný letový záznamník archivujúci letové údaje vyzdvihli potápači v pondelok. Hlasový záznamník z pilotnej kabíny lokalizovali len niekoľko hodín nato neďaleko miesta, kde z vôd Jávskeho mora vyzdvihli prvú z čiernych skriniek, museli ho však vytiahnuť spod ťažkých kusov materiálu,  uviedol hlavný koordinátor pátracích operácií Suryadi Bambang Supriyadi.
      

Signály čiernych skriniek zachytili v nedeľu svojimi detektormi tri pátracie lode, a to v oblasti od jedného do štyroch kilometrov od miesta, kde našli chvostovú časť lietadla. Nájdené záznamníky by mali pomôcť osvetliť príčiny havárie.
      

Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Letecké nešťastie zrejme nikto neprežil.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona