Potápači vytiahli z trupu lietadla AirAsia telá ďalších troch obetí

NETKY.SK • 22 Január 2015, 08:40 • 2 min
Potápači vytiahli z trupu lietadla AirAsia telá ďalších troch obetí

JAKARTA - Telá ďalších troch obetí vytiahli dnes potápači indonézskych námorných síl z trupu lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré koncom decembra havarovalo so 162 ľuďmi na palube. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na šéfa záchrannej operácie.

slovakia

left justify in out

Potápačom sa dnes po niekoľkých dňoch neúspešnej práce na dne Jávskeho mora, ktorú im znepríjemňovali silné prúdy a zlé počasie, podarilo konečne dostať sa dnu do trupu havarovaného stroja.
      

"Dúfame, že sa nám podarí nájsť viac tiel," uviedol šéf záchrannej operácie Suryadi Supriyadi. Trup lietadla potápači lokalizovali minulý týždeň v stredu. Podľa Supriyadiho by ho mohli za pomoci zdvíhacích vakov v dohľadnej dobe vytiahnuť na povrch. Indonézsky minister dopravy Ignasius Jonan v utorok pred poslancami indonézskeho parlamentu uviedol, že Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia začal najprv neobvykle rýchlo naberať výšku, potom prudko klesať a odrazu zmizol z obrazoviek radarov. Stroj podľa neho stúpal rýchlosťou takmer 1829 metrov za minútu, čo je nezvyčajne vysoká hodnota.
      

Tesne predtým, než sa s lietadlom prerušil kontakt, pilot v dôsledku blížiacej sa búrky požiadal riadenie letovej prevádzky v Jakarte o povolenie stúpať do vyššej letovej hladiny, ktoré však vzhľadom na okolitú leteckú premávku nedostal.
      

Airbus A320-200 nízkonákladovej spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Presnú príčinu tragédie sa dosiaľ nepodarilo odhaliť.      
      

Nehodu zrejme nikto neprežil. Doposiaľ sa podarilo vytiahnuť z mora chvost lietadla, obe čierne skrinky a telá 56 obetí, vrátane tých z dneška.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies