Potápači trénovali na Slnečných jazerách ponor pod ľadom

NETKY.SK • 15 Február 2012, 07:54 • 2 min
Potápači trénovali na Slnečných jazerách ponor pod ľadom

Potápači trénovali na Slnečných jazerách ponor pod ľadom - Slovensko Preverenie zdatnosti príslušníkov záchranárskych a hasičských jednotiek Ministerstva vnútra SR bolo cieľom včerajšieho 15. ročníka potápania sa pod ľad na južnej strane Slnečných jazier

slovakia

left justify in out

img

Preverenie zdatnosti príslušníkov záchranárskych a hasičských jednotiek Ministerstva vnútra SR bolo cieľom včerajšieho 15. ročníka potápania sa pod ľad na južnej strane Slnečných jazier v Senci.
      Na výcviku sa zúčastnili potápači z Okresných riaditeľstiev HaZZ v Trenčíne, Trnave, Pezinku a Senci, Hasičského a záchranného útvaru v Bratislave, policajného poriečneho oddielu hlavného mesta SR a ženijného útvaru v Seredi. "Potápači trénujú zimný ponor. Pod ľadom preplávajú 100-metrový úsek. Ide o vyskúšanie si extrémnych situácií v studenej vode, mraze a priestore, kde je zložitá orientácia a nedá sa kdekoľvek voľne vynoriť. Nadobudnuté skúsenosti potápači využívajú v praxi pri záchrane topiacich sa osôb, prípadne vyhľadávaní utopených ľudí a tiež pri hľadaní dôkazov súvisiacich s trestnou činnosťou. Napríklad pred dvoma rokmi práve na Slnečných jazerách potápači zachránili muža, pod ktorým sa prelomil ľad," uviedol pre TASR Emil Moťovský, riaditeľ OR HaZZ v Pezinku.
      Hoci silné mrazy dnes čiastočne poľavili, situácia nebola jednoduchá. Ľad mal hrúbku takmer 30 cm, teplota vody bola okolo 1 stupňa a teplota vzduchu - 4 stupne Celzia. Náročný ponor úspešne absolvoval aj minister vnútra Daniel Lipšic.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies