Potápači prebúravajú steny kajút a vyťahujú ďalšie telá z potopeného trajektu

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 08:53 • 2 min
Potápači prebúravajú steny kajút a vyťahujú ďalšie telá z potopeného trajektu

SOUL - Na 181 dnes ráno stúpol počet nájdených obetí z potopeného juhokórejského trajektu a ďalších 120 je naďalej nezvestných, informovala tlačová agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Do pátrania po telách obetí bol vyslaný doteraz najväčší počet potápačov námorných síl, pobrežnej stráže a civilnej záchrannej spoločnosti, napísala agentúra DPA.
      

Loď sa prevrátila a potopila dňa 16. apríla pri juhozápadnom pobreží krajiny počas cesty z Inčchonu na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu. 
      

Potápači sa musia vo vraku dostať cez steny kajút, aby vytiahli ďalšie telá. V pozadí sa vynára citlivá otázka: kedy priviesť žeriavy a začať s vyťahovaním potopeného plavidla.
      

Príčina tragédie nie je zatiaľ známa. Vyšetrovatelia podľa predošlých správ predpokladajú, že k nešťastiu došlo, keď trajekt zmenil pomerne rýchlo smer plavby. Prevážal ľudí a automobily a jeho rovnováhu mohol narušiť nedostatočne zabezpečený náklad. Vyšetrovanie sa zameriava na ľudské zlyhanie a mechanickú chybu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies