Potápači lokalizovali na dne mora trup lietadla spoločnosti Lion Air

NETKY.SK • 3 November 2018, 10:14 • 2 min
Potápači lokalizovali na dne mora trup lietadla spoločnosti Lion Air

JAKARTA - Indonézski potápači lokalizovali v sobotu na morskom dne trup lietadla indonézskej nízkonákladovej spoločnosti Lion Air so 189 ľuďmi na palube, ktoré sa v pondelok zrútilo do Jávskeho mora.

slovakia

left justify in out

Zachytili aj signál, pravdepodobne pochádzajúci z druhej tzv. čiernej skrinky havarovaného stroja. Informovala o tom agentúra AP.

 

"Už sa našli oba motory a ďalšie časti podvozku. Ja som to zatiaľ nevidel, ale mám informácie od niektorých potápačov, že lokalizovali trup," povedal riaditeľ indonézskej Národnej pátracej a záchranárskej agentúry Muhammad Syaugi. Údajne sa podarilo zachytiť aj "slabý signál", ktorý by mohol pochádzať z druhej čiernej skrinky - zapisovača hlasu v kokpite, dodal Syaugi. Prvú čiernu skrinku - zapisovač letových údajov - sa podarilo vyzdvihnúť z morského dna ešte vo štvrtok.

 

Prakticky nový Boeing 737 Max 8 spoločnosti Lion Air sa v pondelok 29. októbra po približne 13 minútach letu zrútil do Jávskeho mora. Lietadlo linky JT610 smerovalo z Jakarty do mesta Pangkal Pinang, metropoly provincie Bangka-Belitung ležiacej na východnom pobreží ostrova Bangka. Nehodu neprežil nikto z 189 ľudí na palube.

 

Pondelková nehoda bola druhou haváriou lietadla spoločnosti Lion Air za posledných 14 rokov. Stroj typu McDonnell Douglass MD-82 v roku 2004 havaroval pri pristávaní na letisku v meste Surakarta v strednej časti ostrova Jáva. Nehoda si vtedy vyžiadala 25 obetí zo 153 ľudí na palube.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies