Pošta i daňové úrady predĺžia úradné hodiny pre podávanie daňových priznaní

NETKY.SK • 21 Marec 2011, 12:36 • 2 min
Pošta i daňové úrady predĺžia úradné hodiny pre podávanie daňových priznaní

Pošta i daňové úrady predĺžia úradné hodiny pre podávanie daňových priznaní

slovakia

left justify in out

Daňové úrady na Slovensku predĺžia svoje stránkové dni tri dni pred 31. marcom, ktorý je posledným termínom na podanie daňového priznania. Slovenská pošta (SP), a.s., predlžuje úradné hodiny pre verejnosť 31. marca, a to na svojich 102 pobočkách. Na dnešnej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici o tom informovali Slávka Repáková, vedúca odboru riadenia prevádzkovej poštovej siete SP a Beáta Uhrinová, riaditeľka odboru služieb pre verejnosť Daňového riaditeľstva (DR) SR.
Ako Uhrinová pokračovala, od 28. do 30. marca budú stránkové hodiny na úradoch od 7.30 h do 18.00 h. "Posledný deň, teda 31.3., budú predĺžené až do 20.00 h." Daňový subjekt je nielen povinný podať si daňové priznanie, ale aj zaplatiť daň v lehote na podanie daňového priznania. Sú dva spôsoby platby dane. Hotovostný a bezhotovostný.
Podľa slov Uhrinovej sa zvyšuje počet tých, ktorí oznamujú, že si chcú odložiť daňovú povinnosť aj platbu dane. "K 15. marcu požiadalo viac ako 12.000 daňovníkov, ale ja predpokladám, že toto číslo určite bude rásť, pretože posledný termín na toto oznámenie je 31.3." O odklad môže požiadať každý daňový subjekt, to znamená fyzická, právnická osoba, okrem tých daňových subjektov, ktoré sú v konkurze a likvidácii. Uhrinová dodala, že podľa skúseností z roku 2010 si daňové subjekty plnia svoju povinnosť priebežne a je už menej tých, ktorí si ju nechávajú na poslednú chvíľu.
Repáková uviedla, že službu predĺženia otváracích hodín v posledný deň podania daňových priznaní pripravili pre zákazníkov na základe skúseností z rokov 2009 a 2010. "Sú to pošty predovšetkým v krajských, okresných mestách, kde predpokladáme ten najväčší záujem a tú najväčšiu potrebu zákazníkov pre rozšírenie otváracích hodín." V ďalších mestách predĺžili hodiny individuálne podľa toho, aký je predpokladaný záujem, ktorý sa potvrdil v predchádzajúcich rokoch.
V Košiciach budú mať 31. marca otvorené dve pošty až do 21.00 h. V každom ďalšom krajskom meste bude otvorená minimálne jedna pošta do 20.00 h. Zákazníci môžu využiť aj služby non stop pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave. Prevádzkujú ju bez ohľadu na toto rozšírenie otváracích hodín.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies