Posudkoví lekári SP vlani uznali vyše 22 tisíc invalidít

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:11 • 2 min
Posudkoví lekári SP vlani uznali vyše 22 tisíc invalidít

BRATISLAVA - Posudkoví lekári Sociálnej poisťovne uznali v minulom roku invaliditu v 22 350 prípadoch. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

slovakia

left justify in out

Spomedzi ochorení, resp. zdravotných príčin, ktoré tieto invalidity zapríčinili, sa podľa neho najčastejšie vyskytujú problémy pohybovej sústavy, teda choroby svalov a kostry. Tento typ zdravotných ťažkostí znamenal invaliditu v 5 516 prípadoch.


Ďalším typom ochorenia, ktoré sa vlani výraznou mierou podpísalo na štatistike uznaných invalidít, boli nádory, ktoré sa v roku 2015 vyskytli v 3 693 uznaných prípadoch. Treťou najčastejšou príčinou boli duševné poruchy, respektíve poruchy správania, ktoré znamenali invalidný dôchodok pre 3 398 ľudí. "Rovnaké poradie najčastejších ochorení, vedúcich k invalidite, bolo aj v roku 2014,“ dodal hovorca Sociálnej poisťovne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies