Postup ruskej armády sa spomalil, tvrdí ukrajinská armáda

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 10:32 • 2 min
Postup ruskej armády sa spomalil, tvrdí ukrajinská armáda

KYJEV - Postup ruskej armády na území Ukrajiny sa "výrazne spomalil". Uviedol to v utorok generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v správe o súčasnom stave konfliktu, ktorú zverejnili na sociálnej sieti Facebook, informovala televízia BBC.

slovakia

left justify in out

Podľa správy generálneho štábu ukrajinskej armády o stave ruskej invázie k 06.00 h miestneho času "nepriateľ pokračuje v útočnej operácii, avšak rýchlosť postupu jeho jednotiek sa výrazne spomalila“.

 

img

 

V správe sa ďalej uvádza, že ukrajinskí vojaci pokračujú v obrane južného, východného a severného sektora, pričom hlavné mesto Kyjev a mesto Černihiv, nachádzajúce sa na severe krajiny, sú stále pod kontrolou Ukrajincov.

Podľa generálneho štábu sa ukrajinskej protivzdušnej obrane aj v 13. deň ruskej invázie úspešne darí odrážať raketové a letecké útoky.

 

„Okupanti sú demoralizovaní a čoraz častejšie sa uchyľujú k rabovaniu a porušovaniu pravidiel stanovených medzinárodným humanitárnym právom o vojenských konfliktoch," uvádza generálny štáb v príspevku na Facebooku.

 

Ukrajinská armáda okrem toho tvrdí, že ruská strana sa uchýlila aj k psychologickej vojne, pričom boli údajne vytvorené skupiny ruských vojakov, ktoré sa zameriavajú na úlohy spojené s "propagandou", aby tak ovplyvnili miestnych obyvateľov. BBC však upozorňuje na to, že veľkú časť týchto tvrdení nemohla nezávisle overiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies